Mat med smak

Mat Med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsettingen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Fullkost med gode råvarer

Sjøflyhavna barnehage er en fullkostbarnehage. Dette innebærer at barna får 3 måltider om dagen i barnehagen tilberedet av kokken vår. Frokost, varm lunsj og ettermiddagsmat. Frokost og ettermiddagsmat består i hovedsak av brød/knekkebrød, diverse pålegg, havregrøt og eg et variert utvalg av frukt og grønt. Varm lunsj er et solid næringsrikt måltid laget fra bunnen av med gode og sunne råvarer.

Prisen for fullkost er kr. 750,- i måneden.

Barna hjelper til

Vi har fokus på barnas medvirkning i måltidene. Barna er med på å dekke bord og ordne i stand til måltidene og rydder i etterkant. Barna er med på å tilberede måltidene. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få en grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse.

Måltid som arena for læring og utvikling

Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng. Dette bidrar til utviklingen av barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståele for hvordan vi kan ta vare på egen helse.

Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og at barna skal bli verdensmedborgere.

Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehage.

Tilrettelegging

Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar hensyn til allergier og intoleranser.